Home  >  Koffiepad
Lijst Raster
Voor meer informatie over Koffiepad klik hier!

Koffiepad, wat is het?

Als iets de markt voor koffie in ons land heeft veranderd, dan is het wel de koffiepad. Dankzij het Senseo koffiezetapparaat is de koffiepad zelfs niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een koffiepad is eigenlijk een portie gemalen koffie, kant en klaar in een filter geplaatst. De dosering staat vast en daarmee blijft de kwaliteit van de koffie constant. Ook knoeien is niet meer mogelijk. Deze voordelen, en de smaak waar veel mensen zo fan van zijn, verklaren het succes van de koffiepad.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Er is niets makkelijker dan koffie zetten met behulp van koffiepads. Het apparaat aan, de koffiepad erin, één druk op de knop en een paar seconden later staat er een kop koffie klaar. Geen geknoei meer, en het exact afmeten van de juiste hoeveelheid koffie is ook niet meer nodig. Koffiepads zijn echter niet zo goedkoop als ouderwetse filterkoffie, en de smaak is iets waar je ofwel dol op bent, of er een hekel aan hebt. Iets ertussenin lijkt bij koffiepads niet mogelijk!

Wat is er te koop?

Hoewel er in het begin alleen koffiepads van Douwe Egberts gekocht konden worden, zijn er inmiddels ook andere merken die koffiepads aanbieden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs van een kopje koffie wat kan worden verlaagd. Wat smaak betreft begint er ook steeds meer keus te komen. Vooral de Dark Roast koffiepad is populair, vanwege zijn sterkere smaak. Inmiddels zijn er zelfs pads waarmee je chocolademelk kunt maken, waaruit blijkt dat het koffiepad systeem nog lang niet op zijn retour is.

Voor wie zijn koffiepads?

Wie iets meer wil dan een gewoon kopje filterkoffie, maar ook niet heel veel geld wil betalen voor een volautomaat, kan met een gerust hart kiezen voor een apparaat met koffiepads. Koffie zetten is snel, en door de vaste dosering is het bijna onmogelijk om iets verkeerd te doen. Zeker nu er wat meer smaken te koop zijn en de prijs van koffiepads nog wat is gedaald, is een koffiepad een prima keus!

Philips hd 7825/60 viva café Philips hd 7825/60 viva café € 69,95 Informatie Philips hd7810/60 Philips hd7810/60 € 54,00 Informatie Philips hd 7810/90 Philips hd 7810/90 € 59,00 Informatie