Home  >  Koffiefilter
Lijst Raster
Voor meer informatie over Koffiefilter klik hier!

Koffiefilter, wat is het?

Een koffiefilter wordt in een gewoon koffiezetapparaat geplaatst. De gemalen koffie wordt in het filter geschept, om er vervolgens heet water op te laten druppelen. Het hete water gaat door de koffie en het filter, om zo een kop koffie te produceren. Het filter zorgt ervoor dat de gemalen bonen niet in de koffiedrank terecht komen. Ook in klassieke espresso machines wil nog weleens een filter gebruikt worden, de vorm van een dergelijk filter is echter helemaal anders.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Filterkoffie die wordt gezet met een gewoon koffiezetapparaat wordt tegenwoordig een beetje als ouderwets gezien. Hoewel smaken verschillen, wordt koffie uit volautomaten doorgaans gezien als de betere koffie, en bevat een espresso minder caffeïne dan een kop filterkoffie. De kosten van een kop filterkoffie zijn echter bijzonder laag, en ook de aanschaf van een gewoon koffiezetapparaat is zeer goedkoop.

Wat is er te koop?

Er zijn zeer veel verschillende merken koffiefilters te koop. Het enige A-merk op dit gebied is Melitta. Zij zijn al lange tijd met afstand het best verkopende koffiefiltermerk. Met de komst van huismerk artikelen in de supermarkten, heeft Melitta wel wat concurrentie gekregen. Omdat de prijs van de supermarktmerken doorgaans lager is dan de koffiefilters van Melitta, wordt Melitta iets minder vaak verkocht.

Wanneer koffiefilters gebruiken?

Het zetten van een pot koffie met behulp van een koffiefilter is gemakkelijk en goedkoop. Los van de liefhebbers van filterkoffie zijn het vooral gelegenheden waarbij veel koffie wordt gedronken, waar de filterkoffie het nog altijd heel goed doet. Conferentiecentra zijn hiervan een goed voorbeeld, maar ook in de huiskamer worden koffiefilters nog regelmatig gebruikt wanneer er veel koffie wordt gedronken.

Philips hd 7692/90 zwart Philips hd 7692/90 zwart € 64,07 Informatie Philips hd 7448/20 Philips hd 7448/20 € 28,99 Informatie Bosch TKA6003V Bosch TKA6003V € 35,00 Informatie Philips hd7566/20 koffiezetter Philips hd7566/20 koffiezetter € 39,95 Informatie Philips hd 7740/00 Philips hd 7740/00 € 129,00 Informatie