Home  >  Koffie recepten

Koffie recepten

Natuurlijk kunt u een verse espresso gewoon lekker zelf opdrinken, maar er zijn ook allerlei gerechten waarbij espresso als ingrediënt wordt gebruikt. Het kan erg verfrissend zijn om eens op een andere manier te genieten van uw espresso, bekijk daarom eens de onderstaande koffie recepten, die 1001espresso.nl met zorg voor u heeft verzameld.

Warme koffie recepten zonder alcohol

Warme koffierecepten waarbij koffie wordt gebruikt, maar die geen alcohol bevatten, blijven qua smaak vaak dicht bij de koffie. Veel gebruikte ingrediënten die samen met koffie worden gebruikt, zijn chocolademelk, cacao of kaneel. Roer bijvoorbeeld eens een mespuntje cacaopoeder en een snufje kaneelpoeder door uw koffie, dat is vooral ’s winters absoluut genieten!

Warme koffie recepten met alcohol

De meeste warme koffie recepten met alcohol hebben landnamen. Eén van de populairste recepten is de Irish Coffee: espresso met Ierse whiskey en slagroom. Daarbij is het belangrijk dat de slagroom blijft drijven op de koffie! Antwerpse koffie (of Hasseltse koffie) is espresso met jenever. Twee andere populaire recepten zijn de Italiaanse koffie (espresso met Amaretto) en de Franse koffie (espresso met Grand Marnier).

Koude koffie recepten

Wie aan koude koffierecepten denkt, denkt aan ijskoffie. De basis ingrediënten hiervoor zijn natuurlijk een dubbele espresso, koude verse room en ijsblokjes (deze kunnen vervangen worden door roomijs) en volle koude melk. Door er echter nog een ander ingrediënt aan toe te voegen, kunt u eindeloos variëren! Goede extra’s voor een ijskoffie zijn bijvoorbeeld een scheut kokos-siroop, witte chocoladesiroop of normale koffiesiroop.