Home  >  Espressomachine

Espressomachine kopen?

U wilt een espressomachine kopen? Maar de keuze is enorm! Er zijn zoveel merken, zoveel uitvoeringen en de prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Voor een goede espressomachine betaalt u gemiddeld tussen de 200 en 700 euro. Maar goedkoper kan ook, en duurder kan zeker! Hieronder vindt u meer informatie over de soorten espressomachines, de verschillende merken en types, en trends en ontwikkelingen op het gebied van espressomachines.

Soorten espresso machines

Wie een espressomachine wilt kopen, dient allereerst een belangrijke keuze te maken. Koopt u een halfautomaat of volautomaat? Deze keuze komt voort uit het antwoord op de vraag hoeveel u zelf wilt doen om uw koffie te bereiden. Bent u vooral geïnteresseerd in het eindresultaat, kies dan voor een volautomaat. Dan wordt alles voor u gedaan, en heeft u binnen 30 seconden na het drukken op de knop een heerlijke kop koffie. Wilt u meer zelf doen, en thuis de taak van barista op u nemen, dan kunt u voor een halfautomaat kiezen. U dient de koffie dan zelf te malen, zelf op de juiste manier in het apparaat te doen, en de waterpomp zelf uit te schakelen zodra uw koffie klaar is. De voldoening hiervan kan groter zijn, maar let wel dat het een kunstje is dat u absoluut even door moet krijgen!

Merk en type

U heeft besloten voor een bepaald soort espressomachine te kiezen. Wat nu? Er zijn zoveel merken om uit te kiezen, en zoveel types! De keuze voor het merk is wat lastig, deels hangt dit af van uw persoonlijke voorkeur. Het design van het apparaat kan meespelen, eventuele eerdere ervaringen met een merk, maar ook de eisen die u aan het apparaat stelt. Wie enkel een eenvoudige koffie wil bereiden, stelt andere eisen aan een espressomachine dan iemand die ook graag een cappuccino of latte macchiato wil bereiden. Let hier dan ook goed op bij het maken van uw keuze.

Trends en ontwikkelingen

Er zijn een aantal trends en ontwikkelingen op het gebied van espressomachines. Iets dat u steeds meer tegen zult komen is de perfectionering van de volautomaat. Waar een volautomaat tot nu toe vaak volautomatisch koffie zette, zet de volautomaat tegenwoordig ook een perfecte cappuccino of latte macchiato, zonder dat u er ook maar iets voor hoeft te doen.

Een andere trend is de gebruiksvriendelijkheid. Steeds meer espressomachines zijn uitgerust met een digitaal display. Sommige machines kunnen via dit digitale display zelfs allerlei voorkeuren opslaan en oproepen, zodat u bijvoorbeeld voor iedereen in uw huishouden de perfecte koffieinstellingen kunt bewaren.

Tenslotte verschijnen er steeds meer espressomachines met een melkreservoir. Dit heeft te maken met de eerder genoemde trend dat volautomaten steeds vaker ook een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunnen maken. Het melkreservoir is meestal uitneembaar, zodat het in de koelkast kan worden bewaard. Heeft u het reservoir nodig dan klikt u het simpelweg in uw espressomachine, en na gebruik kan het reservoir weer terug in de koelkast.