Home  >  Espresso kopen

Espresso kopen

Espresso wordt alsmaar populairder. Dankzij populaire koffieproducten als de Senseo en de Dolce Gusto blijft ook de klassieke espresso apparaten aan populariteit winnen. Nederland was al een land waar veel koffie gedronken werd, en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Bent u van plan om espresso te kopen, lees dan het onderstaande eens rustig door.

Wat is espresso?

Met espresso wordt vaak een kopje espresso koffie bedoeld. Maar espresso zegt eigenlijk iets over de zetwijze van de koffie. Officieel is espresso namelijk de bereidingswijze, waarbij heet water onder hoge druk door fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt geperst. Gaat u espresso kopen, weet dan dat de eisen waar het espresso proces aan moet voldoen om echt espresso te mogen heten, streng zijn.

Eigenschappen van echte espresso

Iets mag pas echt espresso heten als het voldoet aan de karakteristieken die het espresso proces definiëren. Dat heeft allereerst consequenties voor de hoeveelheid koffie die wordt gebruikt, die moet zo’n 7 gram zijn. Daarnaast moet het water dat door de koffie heen wordt geperst, tussen de 92 en 96 graden Celsius zijn. De druk waarmee het water door de koffie wordt geperst moet tussen de 9 en 10 bar liggen, en het hele proces moet tussen de 23 en 28 seconden duren. Het resultaat noemt men in Italië gewoon ‘caffè’, en moet een laagje crema bevatten. Een klein lepeltje suiker moet kort kunnen rusten op deze laag.

Genieten van espresso

Als koffie liefhebber bent u nu van plan om nog lekkerdere koffie te gaan drinken: u gaat espresso kopen. Daar hoort natuurlijk een espresso apparaat bij. Het is goed om te weten dat de keuze op dit gebied enorm is, om die reden is 1001espresso.nl dan ook opgericht. Of u nu uitgebreid zelf aan de slag wilt als een echte Italiaanse barista (koffiemaker), of met een druk op de knop wilt kunnen genieten van een heerlijke espresso, voor iedereen is er een passend espresso apparaat.

Bonen of kant en klaar?

De cups en pads zijn ook een bekend fenomeen in de wereld van espresso. Wie espresso wil bereiden, kan kant en klare porties koffie kopen. Dit zijn de zogenaamde servings. Deze doet u in een espresso apparaat dat overweg kan met servings, en met een druk op de knop heeft u een heerlijke kop koffie. Een nadeel van de servings is wel dat niet alle koffiemerken deze servings in hun assortiment hebben. Wie meer keuze wil, doet er dan ook het beste aan om een espresso apparaat te kopen dat ook gemalen koffie of bonen kan verwerken. Bij een volautomaat betekent dat dat u bonen voor espresso koopt: het apparaat maalt en verwerkt deze tot een heerlijk kopje koffie.

Genieten geblazen

Ook al staat u op het punt om een espresso apparaat en espresso te kopen, en heeft u wellicht uw keuze nog niet gemaakt, we kunnen u nu al vertellen dat u geen spijt zult krijgen van uw aankoop. Op 1001espresso.nl vindt u allerlei soorten apparaten die voor u een heerlijk vers kopje koffie kunnen bereiden. Of u van plan bent om heel veel zelf te doen als een echte barista, of liever met een druk op de knop klaar bent, dat maakt niet uit. Dus kijk rustig rond, en ga dan pas espresso kopen. Dan geniet u net als wij snel van een heerlijke verse espresso!